ROUTE EN CONTACT

Gasterij Leyduin 

Navigatie (auto):
Woestduinweg 4
2114 BJ Vogelenzang

Adres:
2e Leyweg 7 
2114 BG Vogelenzang 
Tel: +31 (0) 23 205 01 91
Email: info@gasterijleyduin.nl

BELANGRIJK NAVIGATIE INFORMATIE

Gebruik de postcode niet om de route op te zoeken in een navigatiesysteem of op een website. Dan wordt u naar een verkeerd adres geleid, zoals naar de oostkant van de Leidsevaart. U dient aan de westkant van de Leidsevaart te zijn. Intoetsen van Woestduinweg 4 in Vogelenzang leidt u naar de parkeerplaats De Kakelye.

Vanaf de parkeerplaats is het nog 10 minuten lopen naar Gasterij Leyduin. 
U kunt niet met de auto of taxi doorrijden, want u bevindt zich op een fietspad!
Indien u een gehandicaptenparkeerkaart bezit, slecht ter been bent of bagage moet uitladen, kunt u bij wijze van uitzondering en stapvoets over het fietspad doorrijden. Geef daarbij fietsers en wandelaars voorrang. Het parkeren van uw auto dient wel op de parkeerplaats aan de Leidsevaart te gebeuren. Alleen met een zichtbaar geplaatste gehandicaptenparkeerkaart kunt u uw auto bij de Gasterij parkeren op de daarvoor bestemde plaats.
 

Per auto vanaf de Velsertunnel (A22)

Vanaf de A22, Westelijke Randweg volgen, helemaal uitrijden, spoorviaduct onderdoor en u komt aan bij een afslag naar rechts met een verwijzing Aerdenhout. Deze weg volgen, de Leidse vaart ligt aan uw linker kant. Station Heemstede passeren. Doorrijden langs de Leidse vaart. U ziet op een moment een monumentaal pompstation van de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Doorrijden totdat u links een hoge stalen voetgangersbrug ziet. Hier rechts af, het spoor over. (let op fietspad) U bent op de Manpadslaan in Vogelenzang. Na circa 200 meter rechtsaf slaan het parkeerterrein op. Dit is het parkeerterrein van de Landgoederen, Gasterij Leyduin, het Koetshuis en het startpunt van ‘De Kakelye’. 

Per auto vanaf de A9

Vanaf autoweg A9 (Amsterdam - Den Haag) neemt u afslag Zandvoort/Haarlem-Zuid. De  borden Zandvoort volgen tot station Heemstede-Aerdenhout. U kunt niet automatisch voor het station links af, de Leidse vaart op. Eerst recht door, spoor onderdoor en dan zo spoedig mogelijk links af en direct weer terug rijden richting station, spoor onderdoor en dan rechts af,  de Leidse vaart op. U ziet op een moment een monumentaal pompstation van de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Doorrijden totdat u links een hoge stalen voetgangersbrug ziet. Hier rechts af, het spoor over. (let op fietspad) U bent op de Manpadslaan in Vogelenzang. Na circa 200 meter rechtsaf slaan het parkeerterrein op. Dit is het parkeerterrein van de Landgoederen, Gasterij Leyduin, het Koetshuis en het startpunt van ‘De Kakelye’.

Per auto uit vanuit Leiden, Den Haag, Bollenstreek

De Provinciale weg 206 volgen. Deze maakt op de grens van Zuid-Holland een scherpe bocht naar rechts. Ter hoogte van de Tiltenberg (Groot Seminarie) rijdt u Noord-Holland in. Doorrijden tot aan de bebouwing van Vogelenzang en hier direct naar rechts gaan. Aan uw rechter hand ligt de Leidse vaart. Deze weg volgen, spoor onderdoor, Leidse vaart volgen.  U passeert uiteindelijk het voormalige station Vogelenzang/Bennebroek, de stenen brug bij Bennebroek negeren, doorrijden totdat  een houten hoge voetgangersbrug ziet over de Leidse vaart. Ter hoogte hiervan naar links, spoor over (let op fietspad) en u bent op de Manpadslaan in Vogelenzang. Na circa 200 meter rechtsaf slaan het parkeerterrein op. Dit is het parkeerterrein van de Landgoederen, Gasterij Leyduin, het Koetshuis en het startpunt van ‘De Kakelye’.
 

Vanaf de parkeerplaats is het nog circa 5 minuten lopen naar Gasterij Leyduin.

U kunt niet met de auto of taxi doorrijden, want u bevindt zich op een fietspad!

Uitzondering: indien u over een invaliden-parkeerkaart beschikt mag u over het fietspad doorrijden naar Gasterij Leyduin waar u naast het restaurant kunt parkeren. 

De wandelroute: Voorbij de parkeerplaats rechtsaf slaan. Of neem het paadje naast de Kakelye (informatiehuisje op de parkeerplaats) totdat u op het verharde bospad uitkomt en loop die rechtsaf op. Rechtdoor wandelen, aan uw linkerhand ziet u op een gegeven moment Gasterij Leyduin.

Ter plekke is de toegangsdeur aangegeven middels bordjes.

 

image description

Per Openbaar vervoer

Vanaf station Heemstede-Aerdenhout neemt u bus 9 richting Den Haag. U stapt uit bij ingang Oase (halte Waterleiding).
U loopt 100 meter door en sla linksaf. Volgt het fietspad voor 1 km: Gasterij Leyduin is aan uw linkerhand. U kunt vanaf het station ook langs de Leidsvaart naar de landgoederen lopen (ca. 3 km).

Download de routebeschrijving.

OPENINGSTIJDEN GASTERIJ LEYDUIN 

Wij zijn gedurende de winterperiode (wintertijd) elke dag open van 10.00 - 16.00 uur.
Reserveren voor de lunch stellen wij op prijs. 

Mocht u met een gezelschap van minimaal 20 gasten bij ons willen dineren (drie gangen menu a € 39,50 per persoon exclusief dranken) dan bent u op alle dagen van de week welkom. Reserveren hiervoor is verplicht en kunt u doen door een mail te sturen naar info@gasterijleyduin.nl