PUUR GENIETEN IN DE MOESTUIN LEYDUIN

De moestuin van Leyduin zorgde eeuwenlang voor groenten, fruit en bloemen in het Huis. Recent zijn de tuinmuur en de twee schuren opgeknapt. De tuin wordt nu gebruikt voor het kweken van groenten en fruit door de Stichting De Nieuwe Akker. Veel mensen uit de omgeving zijn deelnemer en halen daar hun wekelijkse groenten.

De Nieuwe Akker maakt de grond teeltklaar en richtte de tuin in. De voortuin heeft nu een prachtige bloementuin en kruidencirkel en er is een kleine kas geplaatst om planten op te kweken en groente die van warmte houdt te telen. Daarnaast zijn appelbomen en fruitstekken geplant. Het grootste gedeelte van de tuin wordt ingenomen door de zelfoogsttuin. Hier worden op biologische wijze zo'n veertig verschillende groenten geteeld.

Met een oogstaandeel word je deelnemer. Als deelnemer van de moestuin kun je tijdens het oogstseizoen, ongeveer 30 weken per jaar, elke week je verse groenten en kruiden komen oogsten. De tuinder, Marga Verheije, geeft aan wat er elke week oogstrijp is. Een deel van het seizoen kunnen er ook bloemen geplukt worden. 

Prijzen van een oogstaandeel 2015:
- een oogstaandeel:    € 230,-
- klein oogstaandeel:  € 115,- (voor jonge kinderen of als aanvulling)

Met een oogstaandeel kunnen gemiddeld vier soorten biologische groenten per week worden geoogst; de hoeveelheden zijn voldoende voor een volwassene. Een klein aandeel is alleen mogelijk in combinatie met een heel aandeel. Het oogstseizoen loopt, afhankelijk van het weer, van eind april tot half november. De prijzen worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Voor meer informatie: www.moestuinleyduin.nl.

Natuurlijk zal Gasterij Leyduin een deel van haar groenten, kruiden en bloemen betrekken van dit prachtige initiatief!